Descriere
Conservant - Benzoat de Sodiu
Benzoatul de Sodiu, cunoscut și sub denumirea de Benzoat Sodic sau Benzoat de Natriu, este folosit în procesul de conservare în domeniul alimentar. Este un conservant inodor (poate să aibă un miros slab de benzoină) și are un gust astringent-dulce. Stabil în aer, poate absorbi din umezeală în aer liber.
Poate fi folosit în produse precum: băuturile acidulate, concentrat de fructe, margarină, gem, jeleuri, sos de soia, etc
Benzoatul de Sodiu se găsește în mod natural în afine, mere, prune, merișoare, scorțișoară și usturoi, dar cu un efect antiseptic mai slab decât cel al acidului benzoic.

În mediul acidic, Benzoatul de Sodiu are efect inhibitor pentru o multitudine de microorganisme: când pH-ul este între 3.5 și 0.05 substanța poate să oprească dezvoltarea mucegaiurilor și ciupercilor, dar când pH-ul este peste 5.5 nu este la fel de potent.
